Schrijver Ferdinand de Jong wil met het boek ‘De Tredde Perioade’ graag bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van onze prachtige sport. Hij zegt daarover het volgende:

IJshockey is een geweldige sport. Het vereist een breed scala aan vaardigheden, teamgeest en discipline. In potentie zou het hier in De Lage Landen een grote sport moeten kunnen worden. Immers, wij zijn goed in schaatsen en in hockey. Combineer die twee sporten en je hebt goud in handen. Als schrijver en groot ijshockey liefhebber wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van de sport. In 2015 heb ik een reis gemaakt naar de noordelijkste ijshockeybaan ter wereld. Daarvoor moest ik met ingewikkelde visa en stempels in mijn paspoort naar het noordelijkste puntje van Siberië, waar ik een onvergetelijke rondreis heb beleefd. Ik had al een idee om een roman over ijshockey te schrijven, maar daar, diep in Rusland, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Het boek ligt er nu, in het Fries en in het Nederlands. Ik wil het graag mede gebruiken om de sport een boost te geven. Een roman over ijshockey is vrij ongewoon in Nederland en België, maar kan in mijn optiek helpen om meer bekendheid aan het mooie spelletje te geven.

Met vriendelijke groet, Ferdinand de Jong

 

Het boek is hier te bestellen:

https://www.dederdeperiode.nl/product-categorie/boek/

 


Overige nieuwsberichten

IJshockey sCool Goalies met passie De portier is journalist naar Ongetemd HYS Journalist te gast! The Chiefs komen! Onze waardering! Competitie '17-'18 gestart! Zomerreces! De halve finale