Officials en scheidsrechters worden door ons zeer gewaardeerd. Vrijwillig bedienen zij de klok, houden de standen bij, leiden de wedstrijd en zijn portier bij de strafbanktoegang. Een journalist als vrijwilliger. Van de vriendelijke meneer die bij onze wedstrijd in Amsterdam de strafbankdeur bediende ontvingen wij het volgende.

L.S., 
Afgelopen zondag deed ik de strafdeuren tijdens jullie wedstrijd tegen HCA die jullie wonnen met 4-10. Tijdens een leuk gesprek met een van jullie spelers heb ik beloofd jullie mijn verslag over de wedstrijd te sturen, hetgeen ik nu doe (zie link). De kop van het artikel begint met de wedstrijd van de Tigers tegen Nijmegen, maar daaronder staat het verslag over jullie overwinning beschreven. Nogmaals gefeliciteerd en groeten uit Amsterdam!
 
Oant sjen 😉

https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Foost-online.nl%2Famsterdam-tigers-vs-nijmegen-devils-steeds-net-niet%2F&data=02%7C01%7C%7Ce7a2e283cf8e44bbea2d08d6540db119%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C636788815112708375&sdata=byAct12Wsp2b09rLlfMyJ6T4VgtfBESZzn6TEIKXhLY%3D&reserved=0

Het verslag van onze wedstrijd is als volgt:

Zondag 25 november | 2de divisie 

 De Friezen probeerden vanaf de vijfde plek in de competitie dichter in de buurt te komen van de nummer drie op de lijst, HCA Amsterdam, die de Flashguns thuis in de Jaap Edenhal ontving. HCA had het voortouw in een leuke, spannende, flitsende eerste periode. Ze scoorden in de zevende minuut en waren niet onder de indruk van het tegengoal dat de Friezen nog geen minuut later maakten. Integendeel. Al snel brachten zij de stand naar 3-1. Daarna ging het, laten we zeggen… anders.

De Flashguns schoten tijdens de eerste periode waarschijnlijk met losse flodders, maar in de tweede periode gebruikten ze echte munitie. Hun tweede goal viel al na 24 seconden. Nog geen vier, zes en negen minuten later volgden de derde, vierde en vijfde. Toen kwam nummer zes. Vervelend, maar niet onoverkomelijk, werd aan het eind van de tweede periode nog door HCA gedacht. Hoe anders pakte dat uit. Binnen de eerste twee minuten van de derde periode scoorde Heerenveen opnieuw. En daar bleef het niet bij. Weinigen hadden hier rekening mee gehouden. Ook één van de Flashguns vertelde op de strafbank deze wending van de wedstrijd niet te hebben verwacht.

Ondanks inmiddels vijf punten voorsprong was hij nog steeds niet gerust op een paar gevaarlijke spelers van HCA. Maar in de achtenveertigste minuut lieten de Flashguns HCA met 3-10 ver achter zich. Hoe kon dit gebeuren? Waarschijnlijk door de samenstelling van de teams. HCA moest het hebben van individuele krachten en Heerenveen speelde op groepskracht. Waar de rolverdeling bij de Friezen duidelijk was, zochten de Amsterdammers soms naar hun plek. Dat zoeken werd toch nog een beetje beloond. Het laatste goal van de avond was voor Amsterdam: 4-10. Helaas kon dat niet voorkomen dat HCA nu op de vierde plaats in de competitie staat. De Flashguns stegen naar de derde plek.


Overige nieuwsberichten

IJshockey sCool Goalies met passie IJshockey-roman naar Ongetemd HYS Journalist te gast! The Chiefs komen! Onze waardering! Competitie '17-'18 gestart! Zomerreces! De halve finale